Suemecrime.nl

27 januari 2015

‘Jojanneke schetst eenzijdig beeld van prostitutie’

Voordat je vanavond weer een eenzijdig en verkeerd beeld krijgt over de prostitutiebranche van Jojanneke in een van slechtste documentaireseries over het oudste beroep ter wereld, lees het volgende artikel van Marco Leening:

‘Jojanneke schetst eenzijdig beeld van prostitutie’

De EO-documentaireserie Jojanneke in de prostitutie heeft precies gebracht wat we ervan konden verwachten: een extreem eenzijdig beeld van de seksindustrie en de volstrekt absurde boodschap dat misstanden, die feitelijk overal in de wereld plaatsvinden, hun oorzaak zouden vinden in onze te ‘romantische kijk’ op het beroep van sekswerker. Werkelijk alles wordt uit de kast gehaald om de kijker te misleiden.

Neus
Dit begon al nog voordat de reeks van start ging met het zogenaamde ‘gegoochel met cijfers’, zoals Jojanneke van den Berge het zelf noemde. Op de bank bij Jinek moet Van den Berge beslist even aan haar neus zitten, juist op het moment dat ze het Schone Schijn-rapport noemt waaruit de volstrekt achterhaalde cijfers afkomstig zijn waarop het OM zich nog durft te baseren. Zeventig procent van de prostituees zou onder dwang werken.

Dat de schatting niet gebaseerd was op ook maar de meest vage aanwijzingen, maar op onderbuikgevoelens, verzweeg OM-officier Warner ten Kate in de documentaire. Wél maakte hij duidelijk dat het bij die schatting specifiek om raamprostitutie ging, maar dat blijkt er door de montage te zijn uitgeknipt! Duidelijk is dat de EO én het OM dezelfde politieke agenda hebben: die van de ChristenUnie.

Eerder was al gebleken dat zeer waarschijnlijk tussen de twee en acht procent van de prostituees in ons land werkt onder dwang van derden. Een absolute bovengrens van tien procent wordt aannemelijk gemaakt door alle officiële rapportages en al het wetenschappelijk onderzoek dat ooit bij ons is verricht. Hogere schattingen blijken eenvoudigweg niet realistisch. Lees verder: The Post Online.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten