Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

24 december 2014

Ali Akgün in Istanbul geliquideerd - Ambulance kwam erg laat


De 40-jarige Ali Akgün is in Istanbul rond 12u30 geliquideerd. Hij werd doodgeschoten toen hij voor een stoplicht in zijn Bentley stond te wachten. Akgün was in Nederland een van de hoofdverdachten  in het liquidatieproces Passage.

Volgens getuigen waren er twee daders. Zij hebben met een automatisch wapen ongeveer 12 keer geschoten op Akgün. Hij werd in zijn hoofd en bovenlichaam getroffen. Daarna sloegen ze op de vlucht. Akgün was na de aanslag nog kort in leven maar omstanders konden niks meer voor hem doen. Volgens een getuige kwam de ambulance pas na een half uur ter plaatse terwijl er in de buurt 2 ziekenhuizen zijn.

Uit eerste onderzoek is gebleken dat de daders gebruik maakte van een gestolen auto met vervalste kentekenplaten erop. Wel heeft de politie een duidelijk beschrijving van de daders.

Akgün was op vrije voeten omdat hij door de rechtbank in eerste instantie was vrijgesproken. Hij week daarna uit naar Turkije, dat geen uitleveringsverdrag heeft met Nederland. Omdat het OM in hoger beroep ging, hing Akgün nog altijd een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.

Volgens getuigen stelde Ali Akgün lijsten op van mensen die moesten worden vermoord. Onder de slachtoffers is Nedim Imac, voorzitter van een Amsterdamse-Turkse voetbalclub. In Turkse mediaberichten wordt Akgün omschreven als een bekend vastgoedhandelaar. Zijn familie laat weten niets van een dreiging te weten. Ook bij de politie waren geen aanwijzingen dat het leven van Akgün gevaar liep.

De politie zegt een uitgebreid onderzoek in te stellen. Of er een directe link tussen de liquidatie en het Passageproces is zal onderzoek moeten uitwijzen.

Ter informatie: Volgens onze redelijk goed geïnformeerde bronnen was Akgün als investeerder betrokken bij de 8 ton cocaïne die in 2012 in Antwerpen werd gevonden. Een andere eveneens geliquideerde investeerder zou Samir Bouyakhrichan geweest zijn. Douanier Tim Deelen kreeg als spilfiguur 14 jaar gevangenisstraf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten