Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

30 september 2014

UPDATE: Afpersing/bedreiging John de Mol

De 59-jarige miljonair en TV-tycoon John de Mol wordt sinds oktober 2013 afgeperst en zijn zus Linda wordt door een of meerdere personen bedreigd.

In de uitzending van Opsporing Verzocht vanavond zal een compositietekening worden getoond van een man die er in elk geval mee te maken heeft. Voorafgaand aan de uitzending doet de politie geen mededelingen over het onderzoek. Waaruit de bedreigingen bestaan wil de politie niet zeggen.

Eind 2013 doken al berichten op dat de 50-jarige Linda de Mol ernstig zou worden bedreigd. Een woordvoerder van de presentatrice ontkende dat toen in alle toonaarden, maar de politie zei dinsdag dat de bedreigingen al sinds vorig najaar aan de gang zijn.

UPDATE: Dit is de compositietekening van de vermoedelijke afperser.

Het gaat om een blanke man in de zeventig. Hij heeft een normaal postuur en is tussen de 1.75 meter en 1.80 meter lang. Hij heeft kort, dun grijzig haar en draagt een bril.

Het DNA-van de man is gevonden op een van de brieven die hij stuurde naar het woonadres van John de Mol. Deze brief zat op een gebaksdoos, die hij op 15 september in Blaricum bestelde en liet bezorgen bij John de Mol. Het DNA heeft geen match opgeleverd met het DNA in de politiedatabase. 

De afperser(s) dreigde Linda de Mol, haar kinderen en hun naasten iets aan te doen als haar broer John geen groot geldbedrag gaf. WORDT VERVOLGD!

UPDATE 2: Na de uitzending van Opsporing Verzocht zijn er meer dan 100 tips binnengekomen bij de politie. Bij sommige tips werd ook een naam genoemd.

UPDATE 05.12.2014: De 70-jarige Dirk Klaas M. uit Zeist is gearresteerd. Hij heeft de afpersing bekend. M. was eigenaar van Drogisterij Guillaumette.