Suemecrime.nl

7 mei 2014

UPDATE: Stoffelijke overschotten Karim Fourkour en Fouad Bendella gevonden

In de bossen bij Arcen zijn de stoffelijke overschotten gevonden van Karim Fourkour en Fouad Bendella. De twee Marokkanen uit Venray werden sinds mei 2006 vermist.

Volgens het OM lagen de twee in plastic gewikkeld en op ruimte diepte begraven. Het graf lag in de buurt van het huis van Lau Geeraets die wordt verdacht van betrokkenheid bij hun dood.

Lau Geeraets zou de moord hebben opgebiecht aan een medegedetineerde met wie hij eerder in een Duitse cel zat. Fourkour en Bendella zouden in 2006 zijn betrapt toen ze een wietplantage aan het leeghalen waren. Ze zouden ter plekke zijn doodgeschoten.

Geeraets zou de nieuwe president van motorclub No Surrender worden. Juist op de dag dat hij zou worden benoemd, pakte de politie hem op. De advocaat van Geeraets eiste vervolgens zijn vrijlating wegens een vormfout, maar dat verzoek werd afgewezen door de rechter.

Fourkour en Bendella worden herdacht tijdens het vrijdaggebed in de moskee in Venray.

UPDATE: "Het is heel belangrijk dat we Karim op een eervolle wijze kunnen begraven in Marokko. Het is heel wreed dat hij in een bos werd begraven. We zijn dankbaar dat ze gevonden zijn. Het is een zware tijd. Maar het voelt wel goed", aldus Fatia, de zus van Karim Fourbour.