Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

22 januari 2014

"Voormalige NBA-speler wilde 400 kilo cocaïne kopen"

De voormalige basketballer Javaris Crittenton is aangeklaagd omdat hij 400 kilo cocaïne en een "paar honderd" kilo marijuana wilde kopen. Samen met 13 andere verdachten is hij vorige week gearresteerd.

Crittenton was op borgtocht vrij omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij een drive-by shooting op 19 augustus 2011. Toen werd de 22-jarige Julian Jones, een moeder van vier kinderen, op straat in Atlanta doodgeschoten. Jones liep samen met 2 mannen op straat toen uit een voorbij rijdende auto werd geschoten. Waarschijnlijk was een van de mannen het doelwit. Volgens rechtbank documenten zou een van die mannen Crittenton in april 2011 hebben beroofd en zou de drive-by een vergeldingsactie zijn geweest. Crittenton zelf ontkent elke betrokkenheid.

De 26-jarige Crittenton speelde twee seizoenen in de NBA ondermeer bij de Washington Wizards en de LA Lakers. Overigens werd hij in 2009 voor 38 wedstrijden geschorst omdat hij een teamgenoot  met een pistool had bedreigd in de kleedkamer. De ruzie ging om een meningsverschil over een kaartspelletje. In januari 2010 werd hij hiervoor wegens wapenbezit veroordeeld.

Hij wordt momenteel vastgehouden zonder borgtocht.