Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

23 december 2013

Montreal's Teflon Don Vito Rizzuto overleden

Maffiabaas Vito Rizzuto werd vrijdagavond naar het ziekenhuis gebracht met longproblemen. Vandaag is hij op 67-jarige leeftijd overleden. De Siciliaan stond aan het hoofd van de beruchte Rizzuto familie in Montreal, Canada.

Vito was de zoon van Nicolo "Nick" Rizzuto en zijn vrouw Libertina Manno. Vito was vernoemd naar de vader van Nick die in 1955 in Patterson, New York werd vermoord. Zijn oudste zoon, Nick Jr., werd op 28 december 2009 vermoord. Zijn vader Nick werd in november 2010 tijdens een familiediner door een sluipschutter doodgeschoten.

In 2003 werd hij ondermeer aangeklaagd wegens betrokkenheid bij de liquidaties van Dominick Trinchera, Philip Giaccone en Al Indelicato (Bonanno familie). Hij zou in 1981 een van de schutters geweest zijn. Hiervoor was echter geen bewijs. In 2007 bekende hij wel aanwezig te zijn geweest bij de 3-voudige moord maar dat hij niet had geschoten. Hij werd door de Amerikaanse rechter veroordeeld tot een 5-jarige gevangenisstraf. Deze moorden werden vooral bekend bij het grote publiek door de film Donnie Brasco.

Na zijn vrijlating was er in en rondom Montreal een ware liquidatiegolf. Men neemt aan dat de meeste aan de Rizzuto familie kunnen worden toegeschreven. In november 2012 werden ondermeer de drugsdealers Emilio Cordileone, Tony Gensale en Mohamed Awada vermoord. Tevens werd de ooit invloedrijke Joe Di Maulo op zijn oprit vermoord. In november 2013 werden Salvatore Calautti en Moreno Gallo vermoord. Waarschijnlijk zaten deze twee achter de moord op Vito's vader. Naast deze liquidaties zijn er nog een stuk 16 die allemaal onopgelost zijn gebleven.

Lees ook: Maffioso overleden in cel door cyanide