Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

30 december 2013

Mislukte moordaanslag op Gwenette Martha

De 39-jarige Gwenette Martha heeft vrijdagavond een moordaanslag overleefd in Amsterdam-Zuid. Het wapen van de aanvaller weigerde. De liquidatiepoging lijkt de zoveelste akte in de onderwereldvete waarin al een reeks doden viel.

Martha had rond zeven uur met een kennis afgesproken in een winkel op de Amstelveenseweg. Vervolgens liepen ze een rondje door de buurt. Uit een zijstraat dook plotseling een man op die een vuurwapen op het hoofd van Martha richtte. Hij haalde tot tweemaal toe de trekker over, maar het wapen weigerde en maakte slechts klikgeluiden.

In de worsteling die ontstond, werd Martha door zijn belager met het wapen op zijn hoofd geslagen, waardoor hij lichtgewond raakte. Daarna sloeg de aanvaller op de vlucht. Martha is naar het politiebureau aan de Koninginneweg gegaan om aangifte te doen. Omdat de recherche hem ziet als een spil in de oorlog in de Amsterdamse onderwereld, is hij overgebracht naar het hoofdbureau van politie, waar hij tot laat in de avond nader is verhoord. Of Martha de schutter heeft herkend, is niet duidelijk

Lees verder: Het Parool