Suemecrime.nl

26 maart 2013

Hof verwerpt vrijspraak Amanda "Foxy Knoxy" Knox

Het proces tegen de Amerikaanse Amanda Knox moet over worden gedaan. Dat heeft het Hof van Cassatie in Italië vandaag besloten.
 
Foxy Knoxy, zoals haar bijnaam in de media luidde, werd in 2009 veroordeeld tot een 26 jarige gevangenisstraf. Ze zat tot haar vrijspraak 2 jaar geleden 4 jaar vast. Ze zou studiegenote Meredith Kercher hebben omgebracht tijdens een uit de hand gelopen seksspel. Knox zou daarbij hulp hebben gehad van haar Italiaanse ex-vriendje Sollecito en de Ivoriaanse Rudy Guede.
 
"Er zijn nog altijd onbeantwoorde vragen en we zoeken allemaal naar de waarheid. We verwelkomen de beslissing dat er een nieuw proces moet komen en geloven dat dat een stap in de goede richting is om enkele van deze vragen te beantwoorden", aldus de zus van Kercher.
 
Amanda Knox reageerde teleurgesteld: "Er is herhaaldelijk aangetoond dat de theorie van de aanklagers over mijn betrokkenheid bij de moord op Meredith compleet ongegrond en oneerlijk is".
 
De Italiaanse wet kan Knox niet verplichten om voor het nieuwe proces naar Italië terug te keren. Haar advocaat, Carlo Dalla Verdova, zei gisteren tegen AP dat Italië zou kunnen vragen om haar uitlevering, mocht ze toch schuldig worden bevonden in een nieuw proces. Zolang zij niet in Italië komt achten wij de kans klein dat Knox opnieuw achter de tralies verdwijnt.