Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

26 februari 2013

Badjas Vincent "The Chin" Gigante in museum

Sinds 2010 heeft New York het "Museum of the American gangster". De tentoonstelling bevat ondermeer het "dodenmasker" van de legendarisch John Dillinger, kogels van de St. Valentine's Day massacre en de kogel waaraan bankrover Pretty Boy Floyd overleed. Daarnaast zijn allerlei documenten en "wanted"-posters te bezichtigen.

Sinds deze week hangt ook de badjas van de voormalige Genovese mafiabaas Vincent "The Chin" Gigante in het museum. Rita Gigante, de dochter van Vincent en schrijfster van het boek "The Godfather's Daughter", gaf de badjas aan eigenaar Lorcan Otway.

De badjas was eigenlijk een truc van Gigante om aan justitiĆ«le vervolging te ontkomen. Sinds 1969 deed Gigante alsof hij gek was. Hij verscheen in het openbaar in zijn badjas en deed alsof hij gesprekken voerde met de lucht. Hij had verschillende psychiaters omgekocht die verklaarde dat hij ondermeer leed aan schizofrenie en dementie. In 1990 werd hij gearresteerd wegens afpersing en moord. De zaak kwam echter pas in 1997 voor het gerecht en Gigante werd tot een 12-jarige gevangenisstraf veroordeeld voor de afpersing. Gigante overleed op 19 december 2005 in de gevangenis.

Bezoek ook de officiĆ«le website van het museum.