Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

19 januari 2013

Mislukte aanslag op Ahmed Dogan (video)

Een 25-jarige man heeft vanochtend in Sofia, Bulgarije geprobeerd oprichter en voorzitter Ahmed Dogan van de Beweging voor Rechten en Vrijheden te vermoorden.

De aanslag vond plaats in het Nationaal Cultuurpaleis, waar een partijcongres werd gehouden. Dogan stond op het punt om VVD'er Hans van Baalen aan te kondigen.

Een man kwam hard aanlopen en richtte van dichtbij een pistool op Dogan. Het vuurwapen weigerde dienst, waarna omstanders de man hardhandig tegen de grond werkten.

Over de motieven van de aanslagpleger is nog niets bekend.
 





Een man kwam hard aanlopen en richtte van dichtbij een pistool op Dogan. Het vuurwapen weigerde dienst, waarna omstanders de man hardhandig tegen de grond werkten. Over de motieven van de aanslagpleger is nog niets bekend.
 
"ik zou het congres van de Beweging voor Rechten en Vrijheden toespreken en liep op Dogan af om hem de hand te schudden. Op hetzelfde moment rende een klerenkast van een vent op de voorzitter af en richtte een pistool op zijn hoofd. Ik hoorde de droge klik van de patroon die vastgeklemd bleek in het wapen. Puur geluk dat de aanslag mislukte. Had die kerel geschoten, dan was ook mijn leven in gevaar geweest. Maar ik weet niet of deze voorgenomen moord gepland was door de maffia of dat het een politieke aanslag was", aldus Van Baalen.