Suemecrime.nl

11 juni 2015

Dino Soerel bang voor "vieze spelletjes"

Vandaag was het de beurt aan de verdediging van Dino Soerel om een reactie te geven op de vordering gevangenneming van het OM.

"Ik was witheet toen ik in de verklaring van Holleeder's zus las hoe Holleeder mijn naam misbruikte. Ik vond het ook onthutsend en schokkend dat opnieuw ontlastende stukken zolang zijn achtergehouden. Ik ben niet bang voor de waarheid, wel voor vieze spelletjes", aldus Dino Soerel vandaag in de rechtbank.

Soerel bevestigde vandaag nogmaals dat hij geen zakelijke contacten had met Willem Holleeder. Tevens zei Soerel dat hij het met Holleeder wel eens gehad heeft over een drugszaak. "Had hij niet nodig", aldus het antwoord van Holleeder tegenover Soerel. "Zijn zakelijke interesses lagen elders", aldus Soerel. Ook kwam er nog een aanvaring te spraken tussen Soerel & Holleeder op de Amsterdamse Nieuwmarkt. Soerel zei hierover: "Hij kan grofgebekt zijn, en ik ben ook niet verlegen, zal ik maar zeggen. Het was een verbale ruzie. Die was pittig".

Advocaat Christian Flokstra noemde de verklaringen van de 2 zussen van Holleeder, Sonja & Astrit, keihard ontlastend voor Dino Soerel. Astrit had van haar broer gehoord dat Stanley Hillis bij verschillende liquidaties betrokken was. Er werd niets gezegd over betrokkenheid van Soerel. "Er wordt misbruik gemaakt van de naam Dino Soerel. Precies zoals hij zelf altijd heeft gezegd", aldus Flokstra.

Nico Meijering: "Dino Soerel is geen heilige, maar in deze zaak heeft hij niets van de waarheid te vrezen. Wél van de kroongetuige".

"Ik zal nooit over iemand anders verklaren", aldus Soerel aan het einde van de zittingsdag. Hij is van plan om stukken uit het dossier te weerleggen. Dat lijkt ons ook de beste verdediging!

Met dank aan: Marian Husken & Saskia Belleman voor de Twitter verslaggeving!


1 opmerking: