Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

20 februari 2013

Advocaat Sreten Jocic dient amnestie verzoek in

De advocaat van Sreten "Joca Amsterdam" Jocic heeft een verzoek tot amnestie ingediend. Hij vraagt de rechtbank om vrijlating van zijn client in de zaak van Goran Marjanovic.

Marjanovic werd in 1995 in Cafe Bambi in sportcentrum Olimp in Belgrado geliquideerd. Ook de vriendin van Marjanovic kwam bij de aanslag om het leven. Daarnaast vielen er nog 3 gewonden. Jocic zou de criminelen Miodrag Prodanović en Bojan Milosavljević betaald hebben voor de liquidatie. Hiervoor werd Jocic in 2011 tot een 15-jarige gevangnisstraf veroordeeld. Prodanović en Bojan Milosavljević kregen eerder ook 15 jaar en hebben deze straf inmiddels uitgezeten. Overigens heeft Jocic tot de dag van vandaag ontkend bij de liquidatie betrokken te zijn geweest.

Het verzoek lijkt een laatste poging te zijn om Jocic voor de uitspraak van een andere rechtszaak waarvoor hij terecht staat vrij te krijgen. In deze zaak staat Jocic terecht wegens het organiseren van de liquidatie op de journalist Ivo Pukanic in 2008. De rechtbank wil midden maart uitspraak doen in deze zaak.

Mocht het verzoek worden afgewezen moet Jocic nog 11 jaar van deze veroordeling uitzitten. WORDT VERVOLGD!

Lees ook: Uitspraak hoger beroep Pukanic zaak