Suemecrime.nl

20 november 2014

Afperser Monika Bacardi veroordeeld

Aparte zaak vandaag in Wenen, Oostenrijk. Bedreiging en afpersing in de jetset.

De 57-jarige Raphael Abarth, stiefzoon van de bekende autoconstructeur Carlo Abarth, is vandaag tot 21 maanden gevangenisstraf veroordeeld wegens het afpersen van Monika Bacardi, erfgename van Bacardi Rum. 

Jaren geleden hadden de twee iets: Abarth noemde het een relatie en Monika noemde het een "onschuldige, korte affaire". Na jaren kwamen de twee elkaar in 2010 weer tegen op het bekende Jägerball in Kitzbühel. Hij vertelde haar over zijn financiële problemen en dat hij geen geld had voor een essentiële tandheelkundige ingreep. Zij gaf hem aardig wat geld en haar telefoonnummer. "Ik had medelijden met hem. Tanden zijn ook heel belangrijk", aldus Bacardi. Iets later begon Bacardi sms-jes en emails te ontvangen van Abarth die steeds "kwaadaardiger en agressiever" werden. 

Monika Bacardi trouwde in 2000 met miljardair Luis Bacardi. Samen kreeg zij een dochter, Maria Luisa Monika. Zijn vorige huwelijken bleven kinderloos. Luis Bacardi overleed in 2005 op 76-jarige leeftijd.

Abarth wilde 110.000 euro van Bacardi hebben anders zou hij bekend maken hoe Monika de vrouw van Bacardi is geworden. Volgens Abarth heeft hij Monika geholpen toegang te krijgen tot de jetset. Hij zou hiervoor destijds een bedrag van 300.000 euro krijgen. "Absolute onzin", aldus Bacardi. Toch gaf zij hem na het dreigement "voor de laatste keer" een bedrag van 2.000 euro. Daarna dreigde hij met de one-liners: "Je krijgt binnenkort bezoek" en "Ik weet waar je dochter op school zit". Toen hij haar ook nog bedreigde met zijn maffia contacten was de maat vol. Bacardi ging naar de politie en deed aangifte. Sinds 20 augustus zit Abarth in voorarrest.

Abarth is in Italië bij verstek tot een 17-jarige gevangenisstraf wegens drugssmokkel veroordeeld. In Italië staat een arrestatiebevel uitgeschreven. Oostenrijk erkent echter geen hoge veroordelingen die in afwezigheid van de veroordeelde zijn gemaakt waardoor het arrestatiebevel in Oostenrijk niet geldig is.

"Ik ben te ver gegaan. Ik schaam me dood", aldus Abarth. Tevens zei hij dat hij "wanhopig en in nood was". Zijn wereld stortte in toen hij hoorde van zijn veroordeling in Italië. Volgens hem had hij niks met de maffia te maken en had hij geld nodig voor een nieuw proces.

De veroordeling vandaag van 21 maanden, waarvan 7 onvoorwaardelijk, is nog niet onherroepelijk. De advocaat van Abarth nam het oordeel aan maar de officier van justitie liet de mogelijkheid voor een hoger beroep nog open.