Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

16 december 2014

UPDATE: Man neergeschoten in Terneuzen & Schietincident Nijmegen

TERNEUZEN
Een man is dinsdagavond rond 19u neergeschoten aan de Iepenlaan in Terneuzen.

Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen om hulp te verlenen. Het slachtoffer was niet aanspreekbaar en is in kritieke toestand met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Tegen 20u15 werd het slachtoffer naar een Belgisch ziekenhuis overgeplaatst.

De omgeving van de Iepenlaan is voor een sporenonderzoek afgezet. Onder andere met een politiehond is in de omgeving naar de gevluchte dader en naar sporen gezocht. De dader is te voet gevlucht. Hij draagt een witte jas met capuchon. Vermoedelijk is hij daarna in een grijze auto gestapt.

Omstanders zeggen dat ze vijf schoten hebben gehoord.

UPDATE: Op 30 november was er ook een schietincident in Terneuzen. In de Brouwerijstaat trof de politie toen een zwaargewonde man aan. Ambulancepersoneel kon hem niet meer redden. Het dodelijk slachtoffer was de 23-jarige Gideon Verhelst uit Terneuzen. Een licht gewonde man van 27 jaar werd op de Walstraat aangetroffen en is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden. Een paar dagen later werd een 25-jarige man uit Terneuzen in Amsterdam aangehouden. Hij zou betrokken zijn geweest bij de schietpartij. De twee mannen en het dodelijke slachtoffer zijn bekenden van elkaar. De 27-jarige man is vandaag vrijgelaten maar blijft verdachte in de zaak. De 25-jarige man zit nog vast. De schietpartij zou een gevolg zijn van een jarenlange vete tussen twee groepen in Terneuzen. De groepen zijn voor politie en justitie moeilijk in kaart te brengen. Er zitten in beide groepen mensen van Antilliaanse, Nederlandse, Turkse en Oost-Europese afkomst. Soms zitten leden van één familie in verschillende groepen. In 2011 vielen er ook gewonden tijdens een schietpartij tussen beide groepen. Toen werd een 20-jarige man zwaargewond getroffen en zijn moeder licht gewond.

UPDATE 2: Het slachtoffer is dezelfde 27-jarige man, die op 30 november jongstleden na het schietincident op de Walstraat licht gewond werd aangetroffen. Hij is toen aangehouden en vandaag in vrijheid gesteld. Zijn toestand is kritiek. 

UPDATE 3: Misdaadjournalist Gerlof Leistra schrijft op twitter dat het slachtoffer inmiddels zou zijn overleden. (DIT KLOPT NIET - red.Sueme!)

UPDATE 4: Burgemeester Lonink is diep geschokt door de schietincident. In heel Terneuzen wordt de komende twaalf uur preventief gefouilleerd. Dat houdt in dat de politie elke persoon staande mag houden en mag controleren op wapenbezit. Morgen wordt het driehoeksoverleg tussen de burgemeester, politie en justitie hervat voor meer maatregelen.

UPDATE: 17.12.2014 - 0u13: Politie heeft onderzoek afgerond en vertrekt van plaats delict. Politie bevestigd dat het slachtoffer nog steeds in "kritische toestand" in het ziekenhuis ligt.

UPDATE: 17.12.2014 - 8u10: Slachtoffer ligt nog steeds in "kritische toestand" in het ziekenhuis.

NIJMEGEN
Rond 20u heeft er een schietincident plaatsgevonden aan de Weurtseweg in Nijmegen. Eén man is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De politie staat op strategische plaatsen opgesteld om mogelijke daders te pakken. Ze staat onder meer stand-by bij de sluis in Weurt. Tevens is het team Forensische Opsporing opgeroepen.

UPDATE: Volgens buurtbewoners zou het huis waar het slachtoffer woont, slecht bekend staan. Ook is er volgens hen meer dan 1 keer geschoten, aldus Omroep GelderlandHet slachtoffer is een 45-jarige man uit Nijmegen. Volgens de politie is hij niet in levensgevaar geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten