Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

9 november 2014

"Ali T. schoot Willem Endstra dood"

Er is een nieuwe verdachte van de moord op Willem Endstra. Het gaat om de Turkse Nederlander Ali T., die in 2004 de dodelijke schoten zou hebben gelost. Hij is aangewezen door Hidr K., de nieuwe getuige van het Openbaar Ministerie. Dat bevestigen meerdere betrokkenen bij de strafzaak. Dit schrijft misdaadjournalist Harry Lensink op de website van Vrij Nederland.

Hidr K. beweert dat twee van de huidige verdachten bij de moord aanwezig waren. Het gaat om de Turken Ali ‘Pasja’ G. en Özgür C.. Ze zouden op de uitkijk hebben gestaan. De getuige heeft dat niet zelf gezien, maar heeft het van anderen gehoord. Hidr K. noemt ook nog een derde man, ene Ali T., een Amsterdamse crimineel en eveneens van Turkse afkomst. Deze Ali T. zou Endstra daadwerkelijk hebben doodgeschoten.

Zowel de nieuwe getuige als de nieuwe verdachte behoren tot hetzelfde groepje criminelen als de andere hoofdrolspelers uit het moordonderzoek. Ali T. was zelfs eerder al in beeld bij de politie. De recherche had heimelijk uniek lichaamsmateriaal van hem afgenomen en dat vergeleken met het DNA dat op de plaats delict was gevonden. Dat leverde toen geen match op.

Nu blijkt dus dat deze Ali T. de trekker heeft overgehaald. Althans, dat beweert de nieuwe getuige. En die getuige is volgens het OM belangrijk genoeg om hem tien jaar na dato naar voren te schuiven. Maar hoe serieus is zijn verhaal? Naar aanleiding van Hidr K.’s verklaringen werd de vermeende schutter Ali T. afgelopen september door de politie aangehouden. Hij zat echter maar twee dagen vast en mocht toen weer gaan.

(Bron: Vrij Nederland)