Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

28 januari 2014

UPDATE: Medeverdachten weigeren te getuigen tegen Jocic & Slotpleidooi Pukanic-zaak

Bojan Guduric weigert te getuigen tegen Sreten Jocic in de zaak rondom de liquidatie van Ivo Pukanic in Belgrado. Pukanic en zijn medewerker Niko Franjic kwamen in 2008 om het leven toen er een bom ontplofte die gekoppeld was aan een motorfiets die naast hun auto geparkeerd stond.

Guduric zou via een videoverbinding getuigen tegen Jocic maar zei dat hij hem niet kende.

"Ik heb geen directe of indirecte kennis van dit strafbare feit. Ik ken de aangeklaagden niet. Ik dien in Kroatië ook een grondwettelijke klacht hierover in", aldus Guduric. Volgens Justitie was Guduric de sluipschutter die Ivo Pukanic had moeten doodschieten als de bom niet werkte. Hiervoor kreeg hij eerder een gevangenisstraf van 33 jaar.

Ook medeverdachte Luka Matanic weigerde iets te verklaren. Via een schriftelijke verklaring liet hij ongeveer hetzelfde weten als Guduric. Matanic werd eerder tot een 15-jarige gevangenisstraf veroordeeld in deze zaak.

Jocic zelf heeft altijd volgehouden dat hij niks te maken heeft met deze liquidatie. WORDT VERVOLGD!

UPDATE: "Het staat vast dat Sreten Jocic de organisator was van de liquidatie. Deze liet hij uitvoeren door leden van zijn groep uit Belgrado en Zagreb. Echter is het moeilijk te bepalen wie de opdrachtgever was. Het motief achter de moord waren de artikelen die Pukanic schreef over sigarettensmokkel", aldus de plaatsvervangende Officier van Justitie in zijn slotpleidooi vandaag.

Lees ook: Rechtszaak tegen Sreten Jocic hervatHoger beroep Jocic: 7 maanden gevangenisstraf & Sreten Jocic krijgt tegels naar zijn hoofd gegooid.