Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

4 maart 2013

Tot 7,5 jaar gevangenisstraf voor cocaïnetransport

De rechtbank Den Haag heeft vandaag gevangenisstraffen tot 7,5 jaar opgelegd aan een groep die vorig voorjaar probeerde een partij van 575 kilo cocaïne naar Nederland te verschepen. Een 45-jarige man uit Den Haag kreeg de hoogste celstraf opgelegd, omdat hij volgens de rechtbank een leidinggevende rol had bij het cocaïnetransport.

De officier van justitie bij het Landelijk Parket had tegen deze man een gevangenisstraf geëist van 8 jaar. De officier omschreef hem op zitting als de man die het grote geld verdiende aan de drugshandel, terwijl anderen ‘het vuile werk' moesten opknappen.

De rechtbank veroordeelde een neef van deze hoofdverdachte vandaag tot een gevangenisstraf van 5 jaar. Hij fungeerde als tussenpersoon. Een andere mede-organisator van het coketransport kreeg eveneens 5 jaar celstraf. De rechtbank legde 4 jaar cel op aan een chauffeur die de partij cocaïne moest ophalen. Twee andere mannen kregen celstraffen van respectievelijk 3 maanden en drie jaar. Eén verdachte werd vrijgesproken.

De partij cocaïne waar het om draait, zat verstopt in een zeecontainer die in april 2012 werd onderschept in de haven van Antwerpen. De container was geladen met rubberen stootkussens voor de scheepvaart. In deze kussens zaten 575 drugspakketten verborgen. De partij cocaïne vertegenwoordigde een groothandelswaarde van ongeveer 20 miljoen euro.